WEDSTRIJD FC Dynamic Houthalen - Chemss Saint-Nicolas  5 - 0  (1-1)

DATUM 17-09-2010  19:45

DOELPUNTEN

VERSLAG Na een perfecte voorbereiding die begon begin Augustus, was het even afwachten hoe onze eerste competitie wedstrijd zou verlopen. Want een goede voorbereiding is uiteraard geen garantie voor een goede start in de competitie, maar het geeft wel de nodige vertrouwen. Het was voor ons vandaag een historisch moment want het was onze eerste competitie wedstrijd op Nationaal niveau in onze club geschiedenis. Onze tegenstander van vandaag was niet van de minste. Chemss Saint-Nicolas was afgelopen seizoen de kampioen van de Eerste Provinciale Luik. Onze tegenstander versterkte zich maar liefst met 7 spelers van O.N.U.S Club de Liège die vorig seizoen nog actief waren op het hoogste niveau. Maar liefst 4 van deze 7 spelers stonden steeds in de A -kern met andere woorden een zeer zware tegenstander als opening van de competitie. De wedstrijd begon gelijk opgaand met enkele mooie kansen aan beide kanten maar de 2 attente doelmanen hielden beide de Nul in de openingsfase. Daarna kregen de bezoekers een licht overwicht wat resulteerde dat het na 8 minuten 0 - 1 werd. Maar halverwege de Eerste helft konden wij het evenwicht herstellen, zodoende dat wij in de 16de minuut de verdiende gelijkmaker konden scoren via Van Den Eynde Andreas 1 - 1 dit was meteen ook de ruststand. Ook de Tweede helft begon gelijk opgaand met wederom kansen aan beide kanten. Maar stilaan werden wij de betere ploeg zodoende dat wij 5 minuten voor het einde de 2 - 1 konden scoren via Poncelet Nick. Saint-Nicolas probeerde nog om de gelijkmaker te forceren maar onze sterke organisatie en doelman gaven geen krimp. Zodoende dat wij onze openings wedstrijd al bij al verdiend konden winnen na een zeer sterke colectieve prestatie. Ook nog even vermelden dat het een sportieve wedstrijd was zonder kaarten aan beide kanten en dat de beide scheidsrechters de heer Vincent Melotte en de heer Okur Fevzi een uitstekende leiding hebben gegeven.